Kvener og finlendere i Norge. Før og nå.

Hus i Falkeila i Vadsø kommune. Kvenene har en tradisjon med å risse inn sine merker i tømmerstokkene i husene. Dette finner man i mange gamle hus i Varanger. Tømmeret er rammeverket i husene, og denne tradisjonen er som oftes skjult under panel. Hus ble gjerne flyttet på, tømmer gjenbrukt og satt sammen igjen. I dette bygget kan man lese historien over 150 år tilbake i tid, i ulike kvenske navn, årstall og utsmykninger. Fotograf Helge Huru.huspafalkekeilavadsokommunefotohelgehuru

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s