Bakarstua på Pålsplassen/Polakentta

img_20170211_131359
Bildets navn/Kuvan nimi:Bakarstua på Pålsplassen/Polakentta
Fotograf/Kuvaaja:Konstanse Mariie Skogstad
Bildet er tatt/Kuva on otettu: i Kvalvik i Lyngen/Kolsevuopio Yykeassa.

Historie/Tarina: Bakarstua var en av bygningene på min mors hjemgård. Inne var en oppmurt steinovn for brød-og lefsebaking. Sannsynligvis bygd på slutten av 1800-tallet. Min mor og familien var finsktalende. Jeg mener gården var en norsk-finsk/kvensk gård. Bildet er tatt i 2002, heldigvis, for noen år senere ble den tatt av stormen.

«Bakarstua»oli yksi rakennuksista äitini kotitilalla. Sen sisällä oli muurattu leivinuuni leivän- ja lefsen leivontaan. Todennäköisesti rakennettu 1800-luvulla. Minun äitini perheineen puhuivat suomea. Tietääkseni tila oli norjalais-suomalainen/kveeni tila. Kuva on otettu vuonna 2002, onneksi, koska muutamia vuosia myöhemmin se tuhoutui myrskyssä.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s