Olkoon virtaus suosiollinen ja saalis runsas/La strømmen være nådig og fangsten stor

sinipallass1
Kuvan nimi/Bildets navn:Olkoon virtaus suosiollinen ja saalis runsas. La strømmen være nådig og fangsten stor.
Kuvaaja/Fotograf: Erik Heiskanen
Kuvassa/På bildet: Lauri Pietikäinen
Tarina: Sinipallas on syvyyksien mysteeri. Laivan kannelle nostettu tumma kala säilyttää hetken aikaa  sinisen pohjavärinsä ja haisee kuin vastapuidun kauran olki. Sinipallaksen haju on kesän tuoksu. Sinipallasta pyydystetään siimoilla, joita vuosien mittaan kymmenet suomalaisnuoret ovat kesäsesongin aikaan syötittäneet. Seitsemäänsataan metriin laskettava siimajata vaatii puolitoista kilometriä köyttä ja viisikymmentäkiloisen ankkurin. Kalastajan on yritettävä selviytyä toukokuun lopun öisestä siimanlaskusta köysiä sotkematta ja itseään telomatta.
Historie: Blåkveite er dypets mysterium. Den mørke fisken på båt dekken beholder den blåe grunnfargen en stund og lukter som nylig slått havre. Lukten av blåkveite er sommerens lukt. Man fanger blåkveiten med liner, som titalls finske ungdommer har gjennom årene egnet. Linestamp settes i 700 meters dybde og krever 1.5 kilometer tau og 50 kilo tung anker. Fiskeren må prøve å klare seg gjennom linesettingen i en mai natt, uten å rote til tauene eller skade seg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s