Katsokaa lapseni ja muistakaa juurenne/Se mine barn og husk røttene deres

IMG_5514.JPG

Kuvan nimi/Bildets navn: Katsokaa lapseni ja muistakaa juurenne/Se mine barn og husk røttene deres
Kuvaaja/Fotograf: Piia Kemppinen
Kuvassa/På bildet: Johan Isak Oskal (mieheni/mannen min)  , Isak Oskal (poikani/sønnen min) , Lukas Oskal (poikani/sønnen min)
Kuvauspaikka/Hvor er bildet tatt: Tønsnes
Tarina: Kuvassa näkyy mieheni ja molemmat poikani sekä osa meidän perheen poro tokasta. Mieheni äidin isä oli pohjoissuomalainen ja kveeni ja mieheni toinen isoisä oli puoliksi suomalainen sekä ensimmäinen joka toi poro tokkansa kautokeinosta tromssaan 50-luvulla. Itse olen supisuomalainen ja tänne Tromssaan muutin 5 vuotta sitten. Onnen sekä rakkauden löysin tästä pohjolan miehestä ja nyt me yhdessä tätä taivalta kuljetaan. Kuva symbolisoi yhdessä oloa pohjolaisittain sekä perinteisen elämän jatkamista sukupolvesta toiseen.
Historie: På bildet er mannen min, begge sønnene mine og en del av familiens reinsdyrflokk. Morfar til mannen min var nordfinsk og kven, og den andre bestefaren var halvt finsk og den første, som tok reinsdyrflokken sin fra Kautokeino til Tromsø på 50-tallet. Selv er jeg urfinsk og flyttet hit til Tromsø 5 år siden. Jeg fant lykken og kjærligheten i denne mannen fra nord og nå vandrer vi sammen videre på denne veien. Bildet symboliserer samvær i nord og fortsettelse av tradisjonelt liv fra generasjon til generasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s