Sauna ja palanen valtakuntaa / Ei badstue og en liten bit av kongeriket

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvan nimi/ Bildets navn: Sauna ja palanen valtakuntaa / Ei badstue og en liten bit av kongeriket 

Kuvaaja/Fotograf: Liisa Koivulehto

Kuvassa/På bildet: Odd Arne Hanssen

Kuvauspaikka/Hvor er boldet tatt: Dyröya

Tarina: Olipa kerran pikku tupa keskellä henkeäsalpaavan kaunista maisemaa, mutta jotain puuttui. Eräänä päivänä hän kysyi talon valtiaalta: «Voitaisko me rakentaa sauna? Onks meillä varaa siihen?» Tämä vastasi kyllä – toisen kerran elämässään! Valtias lupasi myös että puuta tulee riittämään, puut kannetaan ja sauna lämpiää. Ja niin he saunoivat onnellisina elämänsä loppuun saakka.

Historie: Det var ei lita stua i et vakkert sted, med både fjord og fjell. Men det var noe som mangla. Forsiktig spurte hun kongen på tunet: «Hva om vi bygde ei badstue? Har vi råd?» Og han svarte ja – andre gangen i livet! «Ja, og jeg skal sørge for at vi har ved, bære veden og fyre opp for deg.» Og så bada de lykkelige alle sine dager.

Se oli kerran pieni tupa kaunhiissa paikassa tunturitten ja meren sylissä. Mutta jotaki vailui. Vaimo kysyi varovasti kartanon herralta: «Saattaisimmako met pykätä saunan? Oonko meilä varraa?» Ja tämä vastasi kyllä – toisen kerran elämässä! «Eikä saunapuu tule loppumhaan. Mie kannan puut ja lämmitän saunan sinule.» Ja niin het saunothiin onnelisina kaikki päivät.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s